Featured Video Play Icon

Herman Staring schrijft boek over Gordon

Op zaterdag 25 oktober nam wethouder Fred Jansen van Doesburg het eerste exemplaar in ontvangst van een boek over de Doesburgse jeugdjaren van Robert Jacob Gordon. Gordon werd geboren in 1743 en woonde er tot zijn zestiende levensjaar. Gordon kwam uit een gegoede familie en woonde in de Veerpoortstraat, in het huis dat later werd bewoond door Van Brakell, de plek waar nu het Van Brakellhofje is.

Herman Staring

Staring koos er voor het verhaal van Gordon in Doesburg op te zetten als een vertelling waarin feit en fictie door elkaar lopen. De lezer leert niet alleen Gordon kennen maar krijgt ook een beeld van hoe het er in Doesburg in het midden van de 18e eeuw aan toe ging. Staring besteedt ook veel aandacht aan Robert Jacobs wapenfeiten in Zuid-Afrika.

Het boek is een uitgave van HetHuisDoesburg. Deze Doesburgse historische vereniging heeft plannen om de komende jaren in totaal zeven van dit soort uitgaven te publiceren. Het boekje van Staring draagt de titel Robert Jacob Gordon, wetenschapper en nog veel meer en kost € 19,95. Op zaterdag 25 oktober is het te koop tijdens de Gordondag in de Gasthuiskerk Doesburg. belangstellenden kunnen hun boek laten signeren door de auteur.

De oplage is beperkt dus wees er snel bij! Na 25 oktober is het boek te koop bij Boek en Buro in de Kerkstraat in Doesburg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© HetHuisDoesburg 2017